Totem Over Nederlandstalige fantasy

Hulp gezocht: statistieken Harland Awards 2016

Niet zo lang geleden maakte ik een overzicht met de inzendingen van de Harland Award 2015. De titels voor de editie van afgelopen jaar zijn inmiddels bekend en het lijkt mij mooi om een soortgelijke vergelijking te kunnen maken. Een van de dingen die we kunnen doen om Nederlandse fantasy beter op de markt te zetten, is kijken wat de trends zijn en hoe we er nu voor staan. En de statistieken van de vorige editie konden nog een stuk beter. Het onderscheid in genres was bijvoorbeeld erg grof, omdat ik niet zoveel gegevens had. Dat wil ik nu beter doen.

En daarvoor heb ik jullie hulp nodig.

Er zijn namelijk 46 boeken ingezonden en ik heb ze lang niet allemaal gelezen. Van de meeste kon ik op basis van de omschrijving en het genre op Hebban een redelijk beeld krijgen. Maar bij sommige heb ik geen idee, of misschien wel een verkeerde inschatting gemaakt.

Ik heb een Google Sheet gemaakt die iedereen kan inzien met de data die ik nu heb. Staan er boeken op de lijst die je gelezen hebt, of waarvan je misschien de auteur kent, laat dat dan weten. Je kunt mailen naar totem@tomkruijsen.nl en dan kan ik je toegang geven om het document te bewerken. Als hij compleet is (hopelijk snel) dan zet ik het weer om in een aantal grafieken waarmee we ons inzicht in de publicaties in de Nederlandse fantasy-wereld alleen maar kunnen verbeteren.