Totem Over Nederlandstalige fantasy

2017

Eind 2016 schreef ik een overzicht van het eerste jaar van Totems bestaan. Nu is het al 2018, maar pas net, dus een terugblik moet nog wel kunnen.

Recensies

Vorig jaar schreef ik elf recensies van Nederlandstalige fantasy boeken, bundels en tijdschriften. Een meer dan vorig jaar, in iets meer dan een half jaar dus dat is een stap terug. Volgend jaar hoop ik wat meer recensies te schrijven. Het volledige overzicht van recensies in 2017 is:

Artikelen

Naast recensies waren er dit jaar ook redelijk wat andere artikelen. Er was natuurlijk veel aandacht voor de Harland Awards, met het eerste gastblog op Totem. Waar vorig jaar Edge Zero het nieuwe initiatief was, kreeg dit jaar Eris een plekje. Ik hoop dat dat nog een vervolg gaat krijgen, want het was lekker spontaan. Daarnaast schreef ik voor Hebban een stuk over Worldcon, waar ik lekker een week lang tussen de grote fantasyschrijvers kon los gaan.

Waar ik niet over geschreven heb, maar waar wel veel van mijn schrijftijd in is gaan zitten was mijn opleiding Fantasy & Science Fiction Schrijven van de Schrijversacademie. Dat was een leuke tijd waarin ik veel woorden op papier gezet heb en daar veel goed commentaar op heb gekregen. Misschien is dat ook wel een recensie waard.

Verhalen

Een van mijn doelen is nog altijd om verhalen te publiceren via Totem. Daar is nog niet veel van gekomen, maar een verhaal staat hier online: mijn verhaal Game Over dat vierde werd bij Fantastels. De vorm kan nog beter, daar ga ik binnenkort mee aan de slag en hopelijk wordt dit blog dan ook een plek voor nieuwe verhalen.

Meer nieuws over verhalen van mij: De roep van de dood waarmee ik in 2016 de Feniksprijs won bij Fantastels is eind vorig jaar gepubliceerd in Fantastische Vertellingen 44. Voor Verhalenwevers op Hebban schreef ik het veertiende deel: Door de barsten in de rotswand. Dus als je ook wat fictie van mij wil lezen, er is een en ander te vinden.

2018

Er ligt alweer een stapel boeken klaar om gelezen en besproken te worden. Daarnaast worden de inzendingen voor de Harland romanprijs binnenkort bekend gemaakt, daar ga ik weer mee aan de slag. Er staan al wat evenementen op de kalender, waar ik ook wat over wil gaan schrijven. Al met al genoeg om naar uit te kijken voor dit jaar dus.